لوله های بدون درزیکه جنس آن ها از فولاد نرم ، مس ، برنج و آلیاژ فلزات سبک بوده و قطر آن ها تا ۱۶ میلیمتر می باشد ، به کمک فنر می توان خم کاری نمود ، برای این منظور فنری انتخاب می کنند که قطر خارجی آن برابر قطر داخلی لوله بوده و قطر مفتول ان در حدود ۱٫۵ میلیمتر باشد .
با استفاده از لوله خم کن ها می توان لولهها را سریع و بدون تغییر فرم خم نمود .
در این روش نیازی به پر کردن آن ها نبوده و بر حسب قطر لوله و شعاع خمش می توان از لوله خم کن های اهرمی و یا هیدرولیکی و غیره استفاده نمود .
پارچه های لوله خم کن ها را به نحوی می سازند که محل تماس آن ها با لوله به صورت نیمگرد بوده در هنگام خم کاری لوله ها را کاملا احاطه کرده و مانع تغییر فرم مقطع آن در هنگام خم کاری گردد .
شعاع خمش پارچه های لوله خم کن را متناسب با قطر لوله و حداقل شعاع خمش مجاز مربوطه انتخاب می کنند .
اما آنچه امروزه در مورد خم پروفیلها بیشتر متداول است ، ایجاد شیار توسط تیغ اره و غیره در پشت محل خم و در سری کاری برای کم کردن زمان انجام کار معمولا از قالب خم کاری که معمولا توسط سازندگان بر روی میز کار ساخته می شود استفاده می کنند ( پس از اتمام سری کاری قابل جمع آوری و تغییر برای کار بعد میباشد ) . و برای خم کاری های متنوعی داشته و بایستی دارای اندازه های دقیق تری باشند میتوان از سمبه و قالب هایی استفاده کرد که بر حسب نوع کار به پرس های دستی و یا ماشینی بسته می شوند .
مشاهده پست مشابه : قیمت ساندویچ پانل دست دوم